Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Reka Bentuk Dalaman Perpustakaan

Veranda on a Roof

Reka Bentuk Dalaman Perpustakaan Kalpak Shah of Studio Course telah merombak tingkat atas sebuah pangsapuri penthouse di Pune, barat India, menciptakan gabungan bilik-bilik dalaman dan luaran yang mengelilingi taman di atas bumbung. Studio tempatan, yang juga berpusat di Pune, bertujuan mengubah tingkat atas rumah yang tidak digunakan menjadi kawasan yang serupa dengan beranda rumah tradisional India.

Hotel

Shang Ju

Hotel Dengan keindahan alam dan keindahan kemanusiaan, definisi City Resort Hotel, jelas bahawa ia berbeza dengan hotel tempatan. Dikombinasikan dengan budaya dan tabiat hidup tempatan, menambah keanggunan dan sajak ke bilik tetamu dan memberikan pengalaman hidup yang berbeza. Kerja percutian yang santai dan ketat, penuh dengan keanggunan, kehidupan yang bersih dan lembut. Nyatakan keadaan fikiran yang menyembunyikan fikiran, dan biarkan para tetamu berjalan dalam ketenangan kota.

Reka Bentuk Dalaman Rumah Tumpangan

The MeetNi

Reka Bentuk Dalaman Rumah Tumpangan Dari segi elemen reka bentuk, ia tidak bermaksud rumit atau minimalis. Ia menggunakan warna sederhana Cina sebagai dasar, tetapi menggunakan cat bertekstur untuk membiarkan ruang kosong, yang membentuk konsep seni oriental sejajar dengan estetika moden. Perabot rumah manusia moden dan hiasan tradisional dengan kisah sejarah nampaknya dialog kuno dan moden yang mengalir di angkasa, dengan daya tarikan kuno yang santai.

Reka Bentuk Dalaman Hotel

New Beacon

Reka Bentuk Dalaman Hotel Ruang adalah bekas. Pereka memasukkan unsur emosi dan ruang ke dalamnya. Menggabungkan dengan ciri-ciri ruang Noumenon, Pereka melengkapkan pemotongan dari emosi ke urutan melalui penyusunan laluan ruang, dan kemudian membentuk kisah lengkap. Emosi manusia secara semula jadi dipupuk dan disulami melalui pengalaman. Ia menggunakan teknik moden untuk menggambarkan budaya kota kuno, dan menunjukkan kebijaksanaan estetika selama ribuan tahun. Reka bentuk, sebagai penonton, secara perlahan menceritakan bagaimana sebuah kota menyuburkan kehidupan manusia kontemporari dengan konteksnya.

Klinik

Chibanewtown Ladies

Klinik Elemen penting dalam reka bentuk ini ialah orang yang datang ke hospital akan merasa santai. Sebagai ciri ruang, Selain bilik rawatan, terdapat juga kaunter seperti dapur pulau sehingga mereka dapat membuat susu untuk bayi di ruang tunggu. Kawasan kanak-kanak, yang berada di tengah-tengah ruang, adalah simbol ruang dan mereka dapat memerhatikan anak-anak dari mana saja. Sofa yang diletakkan di dinding mempunyai ketinggian yang memudahkan wanita hamil untuk duduk, sudut belakang disesuaikan, dan kekerasan kusyen disesuaikan agar tidak terlalu lembut.

Restoran

Jiao Tang

Restoran Projek ini adalah restoran hotpot, yang terletak di Chengdu, China. Inspirasi reka bentuk berasal dari wujud bersama antara manusia dan alam di Neptunus. Restoran ini diatur dengan tujuh tema reka bentuk untuk menggambarkan kisah mengenai Neptune. Konsep filem dan televisyen, seni, sains dan teknologi, reka bentuk perabot asli hiasan, lampu, pinggan mangkuk, dan lain-lain, memberikan pengalaman mendalam kepada pengunjung. Kolokasi bahan dan kontras warna mewujudkan suasana ruang. Seni pemasangan mekanikal diterapkan untuk meningkatkan interaksi ruang dan pengalaman pengguna.