Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Makan Dan Bekerja

Eatime Space

Makan Dan Bekerja Semua manusia berhak dihubungkan dengan masa dan ingatan. Perkataan Makan seperti bunyi waktu dalam bahasa Cina. Ruang makan menawarkan tempat untuk mendorong orang makan, bekerja, dan ingat dengan tenang. Konsep masa berinteraksi dengan bengkel secara dekat, yang telah menyaksikan perubahan seiring berjalannya waktu. Berdasarkan gaya bengkel, reka bentuk merangkumi struktur industri dan persekitaran sebagai elemen asas untuk membina ruang. Waktu makan memberi penghormatan kepada bentuk reka bentuk yang paling murni dengan menggabungkan unsur-unsur yang sesuai untuk hiasan mentah dan siap.

Kedai Cermin Mata

FVB

Kedai Cermin Mata Kedai cermin mata cuba mencipta ruang yang unik. dengan menggunakan mesh yang diperluas dengan ukuran lubang yang berlainan melalui pengumpulan semula dan pelapisan dan menerapkannya dari dinding seni bina ke siling dalaman, ciri lensa cekung ditunjukkan- kesan pelepasan dan kekaburan yang berbeza. Dengan penggunaan lensa cekung dengan variasi sudut, kesan gambar yang dipintal dan dimiringkan ditunjukkan pada reka bentuk siling dan kabinet paparan. Sifat lensa cembung, yang mengubah ukuran objek sesuka hati, dinyatakan di dinding pameran.

Vila

Shang Hai

Vila Vila ini diilhamkan oleh filem The Great Gatsby, kerana pemilik lelaki itu juga berada dalam industri kewangan, dan nyonya rumahnya menyukai gaya Shanghai Art Deco lama tahun 1930-an. Setelah Pereka mengkaji fasad bangunan, Mereka menyedari bahawa ia juga mempunyai gaya Art Deco. Mereka telah mencipta ruang unik yang sesuai dengan gaya Art Deco 1930-an kegemaran pemiliknya dan sesuai dengan gaya hidup kontemporari. Untuk mengekalkan konsistensi ruang, Mereka memilih beberapa perabot, lampu dan aksesori Perancis yang dirancang pada tahun 1930-an.

Vila

One Jiyang Lake

Vila Ini adalah vila peribadi yang terletak di China Selatan, di mana para pereka menggunakan teori Zen Buddhisme dalam praktiknya untuk melaksanakan reka bentuknya. Dengan meninggalkan penggunaan bahan semula jadi yang tidak perlu, dan kaedah reka bentuk yang ringkas, para pereka membuat ruang tamu oriental kontemporari yang sederhana, tenang dan selesa. Ruang tamu oriental kontemporari yang selesa menggunakan bahasa reka bentuk sederhana yang sama dengan perabot moden Itali berkualiti tinggi untuk ruang dalaman.

Klinik Kecantikan Perubatan

Chun Shi

Klinik Kecantikan Perubatan Konsep reka bentuk di sebalik projek ini adalah "klinik tidak seperti klinik" dan diilhamkan oleh beberapa galeri seni kecil tetapi cantik, dan para pereka berharap klinik perubatan ini mempunyai perangai galeri. Dengan cara ini para tamu dapat merasakan keindahan yang elegan dan suasana yang santai, bukan persekitaran klinikal yang tertekan. Mereka menambah kanopi di pintu masuk dan kolam renang tanpa batas. Kolam renang secara visual menghubungkan dengan tasik dan mencerminkan seni bina dan siang hari, menarik para tetamu.

Ruang Perniagaan

Rublev

Ruang Perniagaan Reka bentuk ruang tamu diilhamkan berdasarkan konstruktivisme Rusia, Menara Tatlin, dan budaya Rusia. Menara berbentuk kesatuan digunakan sebagai penangkap mata di ruang istirahat, ini untuk mewujudkan ruang yang berbeza di ruang istirahat sebagai jenis pengezonan tertentu. Kerana kubah berbentuk bulat, ruang istirahat adalah kawasan yang selesa dengan zon yang berbeza dengan jumlah kapasiti 460 tempat duduk. Kawasan ini dilihat dengan pelbagai jenis tempat duduk, untuk makan; bekerja; selesa dan santai. Kubah cahaya bulat yang diletakkan di siling yang dibentuk bergelombang mempunyai pencahayaan dinamik yang berubah pada waktu siang.