Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Rumah Persendirian

The Cube

Rumah Persendirian Untuk mewujudkan pengalaman hidup yang berkualiti dan mentakrifkan semula imej bangunan kediaman di Kuwait sambil mengekalkan keperluan iklim dan keperluan privasi yang ditentukan oleh budaya Arab, adalah cabaran utama yang dihadapi oleh pereka. The Cube House adalah bangunan struktur konkrit / keluli empat tingkat berdasarkan penambahan dan pengurangan dalam kubus yang mewujudkan pengalaman dinamik antara ruang dalaman dan luaran untuk menikmati pemandangan cahaya dan pemandangan semula jadi sepanjang tahun.

Rumah Ladang

House On Pipes

Rumah Ladang Kisi paip keluli ramping yang dibentangkan secara berperingkat dapat meminimumkan jejak bangunan sambil memberikan ketegaran dan kestabilan untuk mengangkat ruang kediaman di atas ini. Sesuai dengan pendekatan ikon minimalis, rumah pertanian ini telah dirancang dalam rangka pohon yang ada untuk mengurangkan kenaikan haba dalaman. Ini telah dibantu lagi oleh penyengatan blok Fly ash yang disengaja di fasad dengan kekosongan dan bayangan yang dihasilkan secara semula jadi menyejukkan bangunan. Menaikkan rumah juga memastikan bahawa Landskap tidak terganggu dan pemandangannya tidak terhad.

Rumah

Basalt

Rumah Dibina untuk keselesaan dan juga elegan. Reka bentuk ini benar-benar menarik dan luar biasa di dalam dan luar. Keistimewaannya termasuk kayu oak, tingkap yang dibuat untuk membawa banyak cahaya matahari, dan ia menenangkan mata. Ia memikat dengan keindahan dan tekniknya. Sebaik sahaja anda berada di rumah ini, anda tidak dapat melihat ketenangan dan perasaan oasis yang mengambil alih anda. Angin sepoi-sepoi pohon dan sekitarnya dengan sinar matahari menjadikan rumah ini tempat yang unik untuk tinggal jauh dari kehidupan bandar yang sibuk. Rumah Basalt dibina untuk menyenangkan dan menampung pelbagai orang.

Reka Bentuk Halaman Dan Taman

Shimao Loong Palace

Reka Bentuk Halaman Dan Taman Dengan menggunakan bahasa semula jadi dan fasih organisasi lanskap yang wajar, halaman dihubungkan satu sama lain dalam pelbagai dimensi, meresap antara satu sama lain dan ditukarkan dengan lancar. Dengan menggunakan strategi menegak dengan mahir, perbezaan ketinggian 4 meter akan dikembalikan menjadi sorotan dan ciri projek, mewujudkan pemandangan halaman pelbagai tingkat, artistik, hidup, dan semula jadi.

Pengubahsuaian Dermaga

Dongmen Wharf

Pengubahsuaian Dermaga Dermaga Dongmen adalah dermaga lama milenium di sungai induk Chengdu. Kerana pusingan terakhir "pembaharuan bandar lama", kawasan ini pada dasarnya telah dirobohkan dan dibina semula. Projek ini adalah untuk menampilkan kembali gambaran sejarah yang megah melalui campur tangan seni dan teknologi baru di laman budaya bandar yang pada dasarnya telah hilang, dan untuk mengaktifkan dan melabur semula infrastruktur bandar yang sudah lama tidur ke dalam domain awam bandar.

Hotel

Aoxin Holiday

Hotel Hotel ini terletak di Luzhou, Provinsi Sichuan, sebuah bandar yang terkenal dengan wainnya, yang reka bentuknya diilhamkan oleh gua wain tempatan, sebuah ruang yang membangkitkan keinginan yang kuat untuk dijelajahi. Lobi adalah pembinaan semula gua semula jadi, yang hubungan visualnya yang berkaitan meluaskan konsep gua dan tekstur bandar tempatan ke hotel dalaman, sehingga membentuk pembawa budaya yang khas. Kami menghargai perasaan penumpang ketika menginap di hotel, dan juga berharap agar tekstur bahan serta suasana yang diciptakan dapat dirasakan lebih dalam.