Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Mainan Pembelajaran Pendidikan

GrowForest

Mainan Pembelajaran Pendidikan Membantu anak-anak memahami tujuan pembangunan lestari kehidupan di darat, perlindungan, pemuliharaan dan pemulihan hutan. Model pohon serupa dengan spesies akasia kayu domestik Taiwan, cedar dupa, Tochigi, cemara Taiwan, pohon kapur barus, dan cemara Asia. Sentuhan hangat dari tekstur kayu, aroma unik setiap spesies pokok, dan medan ketinggian untuk spesies pokok yang berbeza. Buku cerita bergambar membantu mendalami anak-anak dengan konsep pemuliharaan hutan, perbezaan pembelajaran antara spesies pokok Taiwan, membawa konsep hutan konservasi dengan buku bergambar.

Kapel Perkahwinan

Cloud of Luster

Kapel Perkahwinan The Cloud of lustre adalah kapel perkahwinan yang terletak di dalam dewan upacara perkahwinan di bandar Himeji, Jepun. Reka bentuknya cuba menerjemahkan semangat upacara perkahwinan moden ke ruang fizikal. Kapel semuanya berwarna putih, bentuk awan menyelimuti hampir seluruhnya dengan kaca melengkung yang membukanya ke taman dan lembangan air di sekitarnya. Lajur diapit dengan modal hiperbolik seperti kepala yang menghubungkannya dengan lancar ke siling minimalis. Kapel socle di sisi lembangan adalah lekukan hiperbolik yang memungkinkan keseluruhan struktur muncul seolah-olah terapung di atas air dan menonjolkan ringannya.

Dispensasi Farmasi

The Cutting Edge

Dispensasi Farmasi The Cut Edge adalah sebuah farmasi pengeluaran yang berkaitan dengan Daiichi General Hospital di Himeji City, Jepun. Di farmasi jenis ini, pelanggan tidak mempunyai akses langsung ke produk seperti jenis runcit; sebaliknya ubatnya akan disediakan di halaman belakang oleh ahli farmasi setelah memberikan preskripsi perubatan. Bangunan baru ini dirancang untuk mempromosikan imej hospital dengan memperkenalkan gambar tajam berteknologi tinggi sesuai dengan teknologi perubatan canggih. Ia menghasilkan ruang minimalis putih tetapi berfungsi sepenuhnya.

Kedai Utama

WADA Sports

Kedai Utama Untuk menyambut ulang tahun ke-30, WADA Sports berpindah ke ibu pejabat dan kedai utama yang baru dibina. Bahagian dalam kedai mempunyai struktur logam elips raksasa yang menyokong bangunan. Di bawah struktur elips, produk raket diselaraskan dalam lekapan yang direka khas. Raket disusun secara bersiri dan mudah digenggam satu persatu. Di atas, bentuk elips digunakan sebagai paparan pelbagai raket vintaj dan moden yang berharga yang dikumpulkan dari seluruh negara dan mengubah bahagian dalam kedai menjadi muzium raket.

Pejabat

The Duplicated Edge

Pejabat The Duplicated Edge adalah reka bentuk untuk Toshin Satellite Preparatory School di Kawanishi, Jepun. Sekolah mahukan ruang penerimaan, perundingan dan persidangan baru di bilik 110sqm yang sempit dengan siling rendah. Reka bentuk ini mencadangkan ruang terbuka yang ditandai dengan penerimaan segitiga tajam dan kaunter maklumat yang membahagi ruang menjadi entiti berfungsi. Kaunter ditutup dengan kepingan logam putih secara beransur-ansur. Kombinasi ini diduplikasi oleh cermin di dinding halaman belakang dan panel aluminium reflektif di siling yang memperluas ruang ke dimensi yang lebih luas.

Bilik Pameran

Origami Ark

Bilik Pameran Origami Ark atau Sun Show Leather Pavilion adalah bilik pameran untuk pembuatan kulit Sansho di Himeji, Jepun. Tantangannya adalah untuk membuat ruang yang mampu menunjukkan lebih dari 3000 produk di kawasan yang sangat terkendali, dan membuat pelanggan memahami pelbagai jenis produk ketika dia mengunjungi ruang pameran. The Origami Ark menggunakan 83 unit kecil berukuran 1.5x1.5x2 m3 yang digabungkan secara tidak teratur untuk membuat labirin tiga dimensi yang besar dan memberikan pengalaman dan pengalaman pengunjung seperti menjelajahi gimnasium.