Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Robot Penjagaan Haiwan Kesayangan

Puro

Robot Penjagaan Haiwan Kesayangan Objektif pereka adalah untuk menyelesaikan masalah dalam anjing yang membesarkan isi rumah. Gangguan kegelisahan anjing dan masalah fisiologi berpunca dari ketidakhadiran penjaga yang berpanjangan. Oleh kerana tempat tinggal mereka yang kecil, pengasuh berkongsi persekitaran tempat tinggal dengan haiwan pendamping, menyebabkan masalah kebersihan. Diilhamkan dari titik kesakitan, pereka datang dengan robot perawatan yang 1. bermain dan berinteraksi dengan haiwan pendamping dengan membuang makanan, 2. membersihkan debu dan serpihan setelah melakukan aktiviti di dalam rumah, dan 3. mengeluarkan bau dan rambut ketika haiwan pendamping mengambil berehat.

Konsep Ruang Rehat

Dhyan

Konsep Ruang Rehat Konsep ruang rehat Dyhan menggabungkan reka bentuk moden dengan idea timur tradisional dan prinsip ketenangan dalaman dengan menghubungkan dengan alam semula jadi. Menggunakan Lingam sebagai inspirasi bentuk dan pohon Bodhi dan kebun Jepun sebagai asas pada modul konsep, Dhyan (Sanskrit: meditasi) mengubah falsafah timur menjadi konfigurasi yang bervariasi, yang memungkinkan pengguna untuk memilih jalan menuju zen / relaksasi. Mod kolam air mengelilingi pengguna dengan air terjun dan kolam, sedangkan mod taman mengelilingi pengguna dengan tanaman hijau. Mod standard mengandungi kawasan penyimpanan di bawah platform yang berfungsi sebagai rak.

Unit Perumahan

The Square

Unit Perumahan Idea Reka Bentuk adalah untuk mengkaji hubungan seni bina antara pelbagai bentuk yang disusun bersama untuk membuat seperti unit bergerak. Projek ini terdiri daripada 6 unit masing-masing adalah 2 kontena penghantaran terpasang di atas satu sama lain membentuk Massa Bentuk L. Unit berbentuk L ini dipasang pada kedudukan bertindih yang mewujudkan Kekosongan dan Pepejal untuk memberikan perasaan pergerakan dan memberikan cahaya siang yang mencukupi dan pengudaraan yang baik persekitaran. Matlamat reka bentuk utama adalah untuk membuat sebuah rumah kecil bagi mereka yang bermalam di jalanan tanpa rumah atau tempat tinggal.

Podcast

News app

Podcast Berita adalah aplikasi wawancara untuk maklumat audio. Ia diilhamkan oleh reka bentuk rata epal iOS dengan ilustrasi untuk menggambarkan blok maklumat. Secara visual latar belakang mempunyai warna biru elektrik sebagai misi untuk menjadikan blok-bloknya menonjol. Terdapat sedikit elemen grafik, objektifnya, untuk menjadikan aplikasi mudah digunakan tanpa mengalihkan perhatian pengguna atau kehilangannya.

Kawalan Akses Pengecaman Wajah 3D

Ezalor

Kawalan Akses Pengecaman Wajah 3D Temui pelbagai sistem kawalan akses sensor dan kamera, Ezalor. Algoritma dan pengkomputeran tempatan direkayasa untuk privasi. Teknologi anti-spoofing tahap kewangan menghalang topeng muka palsu. Pencahayaan reflektif lembut membawa keselesaan. Dalam sekelip mata, pengguna dapat mengakses tempat yang mereka sukai dengan mudah. Pengesahan tanpa sentuhan memastikan kebersihan.

Restoran Cina

Ben Ran

Restoran Cina Ben Ran adalah Restoran Cina yang harmoni secara artistik, yang terletak di Hotel Mewah, Vangohh Eminent, Malaysia. Pereka menggunakan teknik gaya Oriental yang introvert dan ringkas untuk mewujudkan rasa, budaya, dan jiwa sebenar restoran. Ini adalah simbol kejernihan mental, meninggalkan kesejahteraan, dan mencapai kembali semula jadi dan semula jadi ke fikiran semula jadi. Bahagian dalamannya semula jadi dan tidak canggih. Dengan menggunakan konsep kuno juga sinkronis dengan nama restoran Ben Ran, yang bermaksud asli dan semula jadi. Restorannya seluas 4088 kaki persegi.