Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Restoran

Chuans Kitchen II

Restoran Chuan's Kitchen II, yang menggunakan kedua-dua tembikar tanah Sichuan Yingjing dan bahan-bahan tanah yang dilombong dari pembinaan metro sebagai medium, adalah restoran eksperimental yang dibina berdasarkan eksperimen seni tradisional rakyat kontemporari. Menerobos batasan bahan dan meneroka bentuk moden seni tradisional rakyat, Infinity Mind mengeluarkan gasket yang dibuang setelah menembak proses tembikar tanah Yingjing hitam, dan menggunakannya sebagai elemen hiasan utama di Chuan's Kitchen II.

Kerusi Berlengan

Infinity

Kerusi Berlengan Penekanan utama reka bentuk kerusi berlengan Infinity dibuat tepat pada sandaran belakang. Ini adalah rujukan simbol infiniti - angka lapan terbalik. Seolah-olah berubah bentuk ketika memutar, mengatur dinamika garis dan menciptakan tanda tak terhingga di beberapa bidang. Bahagian belakang ditarik bersama oleh beberapa jalur elastik yang membentuk gelung luaran, yang juga kembali ke simbolisme kehidupan dan keseimbangan yang tidak terhingga. Penekanan tambahan diberikan pada gelongsor kaki yang unik yang dipasang dengan selamat dan menyokong bahagian-bahagian sisi kerusi seperti klem.

Cafe

Hunters Roots

Cafe Menjawab sebentar untuk estetika moden dan bersih, ruang dalaman yang diilhami oleh peti buah kayu yang digunakan dalam bentuk abstrak telah dibuat. Peti memenuhi ruang, mencipta bentuk arca yang hampir menyerupai gua, namun yang dihasilkan dari bentuk geometri sederhana dan lurus. Hasilnya adalah pengalaman spatial yang bersih dan terkawal. Reka bentuk pintar juga memaksimumkan ruang terhad dengan mengubah lekapan praktikal menjadi ciri hiasan. Lampu, almari dan rak menyumbang kepada konsep reka bentuk dan visual ukiran.

Arca Cahaya Kristal

Grain and Fire Portal

Arca Cahaya Kristal Terdiri daripada kayu dan kristal kuarza, patung cahaya organik ini menggunakan kayu bersumber dari sumber simpanan kayu Jati yang sudah berusia. Dilapisi selama berpuluh-puluh tahun oleh sinar matahari, angin, dan hujan, kayu kemudian dibentuk dengan tangan, diampelas, dibakar dan diselesaikan menjadi sebuah kapal untuk menahan lampu LED dan menggunakan kristal kuarza sebagai penyebar semula jadi. 100% kristal kuarza tidak berubah digunakan dalam setiap arca dan berumur kira-kira 280 juta tahun. Pelbagai teknik penamat kayu digunakan termasuk kaedah Shou Sugi Ban menggunakan api untuk pengawetan dan warna yang kontras.

Pencahayaan

Capsule

Pencahayaan Bentuk kapsul lampu mengulangi bentuk kapsul yang begitu meluas di dunia moden: ubat-ubatan, struktur seni bina, kapal angkasa, termos, tiub, kapsul masa yang menghantar mesej kepada keturunan selama beberapa dekad. Ia boleh terdiri daripada dua jenis: standard dan memanjang. Lampu boleh didapati dalam beberapa warna dengan tahap ketelusan yang berbeza-beza. Mengikat dengan tali nilon menambahkan kesan buatan tangan pada lampu. Bentuk sejagatnya adalah untuk menentukan kesederhanaan pembuatan dan pengeluaran besar-besaran. Penjimatan dalam proses pengeluaran lampu adalah kelebihan utamanya.

Pavilion

ResoNet Sinan Mansions

Pavilion ResoNet Pavilion ditugaskan oleh Sinan Mansions di Shanghai untuk perayaan Tahun Baru Cina 2017. Ia terdiri daripada paviliun sementara ditambah lampu LED interaktif "resonet" yang terpasang di permukaan dalaman. Ini menggunakan teknik Low-Fi untuk memvisualisasikan frekuensi resonans yang terdapat di persekitaran semula jadi, melalui interaksi orang ramai dan elemen sekitarnya yang dikesan oleh jaring LED. Pavilion menerangi alam awam sebagai tindak balas terhadap rangsangan getaran. Selain pengunjung boleh datang untuk membuat permintaan Festival Musim Bunga, ia juga boleh dijadikan pentas persembahan.