Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Instalasi Ruang

Landscape of the Boundary

Instalasi Ruang Konsep "Landscape of the Boundary" merujuk kepada perancah buluh dan berkaitan dengan sambungannya kepada muzium, dibina dalam dimensi yang sama seperti lobi muzium, dan direalisasikan dengan kuantiti buluh yang besar. Keanjalan unik buluh memindahkan daya yang dikenakan pada struktur apabila pengunjung berjalan di atas kerangka tersebut, yang mewujudkan sensasi fizikal berada di antara realiti dan alam bawah sedar. Warna hijau buluh akan pudar dari masa ke masa, dan instalasi yang menggambarkan landskap semula jadi ini akan merekodkan jujukan topografi di tapak tersebut.

Nama Projek : Landscape of the Boundary, Nama pereka : Su Fuyuan, Chen Xuancheng & Jen Tahsie, Nama pelanggan : S2 Design Architects and Associates + ArchiBlur Lab.

Landscape of the Boundary Instalasi Ruang

Reka bentuk hebat ini adalah pemenang anugerah reka bentuk gangsa dalam pertandingan reka bentuk seni bina, bangunan dan struktur. Anda pasti akan melihat portfolio reka bentuk pereka pemenang anugerah gangsa untuk menemui banyak karya seni bina, reka bentuk bangunan dan struktur baru, inovatif, asli dan kreatif yang lain.