Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Peralatan Pengukur Kopi

Smell the Flower

Peralatan Pengukur Kopi Smell the Flower ialah satu set peralatan pengukur untuk kopi tuang (pour over), terdiri daripada penimbang dan termometer. Penimbang ini diilhamkan daripada seni aturan bunga. Pemberat yang berbentuk daun dan buah diletakkan pada sebatang dahan, menjadikan proses menimbang biji kopi seolah-olah sedang menyusun bunga. Termometer pula mengambil bentuk sekuntum bunga, dengan kelopaknya berputar terbuka semasa suhu air panas diukur, setiap kelopak mewakili sepuluh darjah. Seramik, kuprum, aluminium dan akrilik digunakan dalam set ini. Reka bentuk ini memberikan proses penyediaan kopi tuang satu sifat yang tenang dan penuh upacara ritual.

Nama Projek : Smell the Flower, Nama pereka : Forn Woei Koong, Nama pelanggan : Forn Woei Koong Design Studio.

Smell the Flower Peralatan Pengukur Kopi

Reka bentuk hebat ini adalah pemenang anugerah reka bentuk gangsa dalam pertandingan reka bentuk seni bina, bangunan dan struktur. Anda pasti akan melihat portfolio reka bentuk pereka pemenang anugerah gangsa untuk menemui banyak karya seni bina, reka bentuk bangunan dan struktur baru, inovatif, asli dan kreatif yang lain.

Reka bentuk temu ramah hari ini

Temu ramah dengan pereka terkenal di dunia.

Baca wawancara dan perbualan terkini mengenai reka bentuk, kreativiti dan inovasi antara wartawan reka bentuk dan pereka, artis dan arkitek terkenal di dunia. Lihat projek reka bentuk terkini dan reka bentuk pemenang anugerah oleh pereka, artis, arkitek dan inovator terkenal. Ketahui wawasan baru mengenai kreativiti, inovasi, seni, reka bentuk dan seni bina. Ketahui mengenai proses reka bentuk pereka hebat.