Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Ruang Kerja

Dava

Ruang Kerja Dava dibangunkan untuk pejabat, sekolah dan universiti di ruang terbuka di mana fasa kerja yang tenang dan tertumpu adalah penting. Modul mengurangkan gangguan akustik dan visual. Kerana bentuk segitiga, perabotnya hemat ruang dan memungkinkan pelbagai pilihan susunan. Bahan Dava adalah WPC dan bulu yang dirasakan, keduanya terbiodegradasi. Sistem pemalam memperbaiki kedua dinding ke meja dan menggarisbawahi kesederhanaan dalam pengeluaran dan pengendalian.

Perabot Pintar

Fluid Cube and Snake

Perabot Pintar Hello Wood mencipta barisan perabot luaran dengan fungsi pintar untuk ruang komuniti. Merangka semula genre perabot awam, mereka merancang pemasangan yang menarik dan berfungsi secara visual, dilengkapi sistem pencahayaan dan outlet USB, yang memerlukan penyatuan panel solar dan bateri. Ular adalah struktur modular; elemennya berubah-ubah agar sesuai dengan laman web yang diberikan. Fluid Cube adalah unit tetap dengan bahagian atas kaca yang menampilkan sel suria. Studio percaya bahawa tujuan reka bentuk adalah mengubah artikel penggunaan sehari-hari menjadi objek yang disukai.

Meja Makan

Augusta

Meja Makan Augusta menafsirkan semula meja makan klasik. Mewakili generasi sebelum kita, reka bentuknya nampaknya tumbuh dari akar yang tidak kelihatan. Kaki meja berorientasi pada inti umum ini, meraih untuk mengangkat meja yang sesuai dengan buku. Kayu kenari Eropah padat dipilih kerana makna kebijaksanaan dan pertumbuhannya. Kayu yang biasanya dibuang oleh pembuat perabot digunakan untuk menghadapi cabarannya. Simpulan, celah, angin bergetar dan pusaran unik menceritakan kisah kehidupan pokok itu. Keunikan kayu memungkinkan kisah ini hidup dalam sekeping perabot pusaka keluarga.

Pembesar Suara

Sperso

Pembesar Suara Sperso berasal dari dua perkataan Sperm dan Sound. Bentuk gelembung dan pembesar suara yang berkaca-kaca ke lubang kepalanya merujuk kepada rasa kejiwaan dan penembusan suara di persekitaran seperti api sperma lelaki ke dalam ovum wanita semasa mengawan. Tujuannya adalah untuk menghasilkan bunyi yang tinggi dan berkualiti tinggi di sekitar persekitaran. Sistem tanpa wayarnya membolehkan pengguna menyambungkan telefon bimbit, komputer riba, tablet dan peranti lain ke pembesar suara melalui Bluetooth. Pembesar suara siling ini boleh digunakan khas di ruang tamu, bilik tidur dan ruang TV.

Bangku

Ane

Bangku Bangku Ane mempunyai bilah kayu padat yang nampaknya terapung dengan harmoni, namun bebas dari kaki kayu, di atas kerangka keluli. Pereka menyatakan bahawa tempat duduk, buatan tangan dari kayu mesra alam yang diperakui, dibentuk melalui penggunaan unik dari beberapa kepingan satu bentuk kayu yang diletakkan dan dipotong dengan cara yang dinamis. Apabila duduk di atas bangku, sudut kenaikan sedikit ke belakang dan sudut putaran di sisi selesai dengan cara yang memberikan posisi duduk yang semula jadi dan selesa. Bangku Ane mempunyai tahap kerumitan yang tepat untuk membuat kemasan yang elegan.

Set Kopi

Riposo

Set Kopi Reka bentuk perkhidmatan ini diilhamkan oleh dua sekolah pada awal abad ke-20 Bauhaus Jerman dan avant-garde Rusia. Geometri lurus yang ketat dan fungsi yang difikirkan sepenuhnya sesuai dengan semangat manifesto pada masa itu: "apa yang senang itu indah". Pada masa yang sama mengikuti trend moden, pereka menggabungkan dua bahan yang berbeza dalam projek ini. Porselin susu putih klasik dilengkapi dengan penutup terang yang diperbuat daripada gabus. Fungsi reka bentuk disokong oleh pegangan yang mudah dan senang dan keseluruhan penggunaan borang.