Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Arca Cahaya Kristal

Grain and Fire Portal

Arca Cahaya Kristal Terdiri daripada kayu dan kristal kuarza, patung cahaya organik ini menggunakan kayu bersumber dari sumber simpanan kayu Jati yang sudah berusia. Dilapisi selama berpuluh-puluh tahun oleh sinar matahari, angin, dan hujan, kayu kemudian dibentuk dengan tangan, diampelas, dibakar dan diselesaikan menjadi sebuah kapal untuk menahan lampu LED dan menggunakan kristal kuarza sebagai penyebar semula jadi. 100% kristal kuarza tidak berubah digunakan dalam setiap arca dan berumur kira-kira 280 juta tahun. Pelbagai teknik penamat kayu digunakan termasuk kaedah Shou Sugi Ban menggunakan api untuk pengawetan dan warna yang kontras.

Pencahayaan

Capsule

Pencahayaan Bentuk kapsul lampu mengulangi bentuk kapsul yang begitu meluas di dunia moden: ubat-ubatan, struktur seni bina, kapal angkasa, termos, tiub, kapsul masa yang menghantar mesej kepada keturunan selama beberapa dekad. Ia boleh terdiri daripada dua jenis: standard dan memanjang. Lampu boleh didapati dalam beberapa warna dengan tahap ketelusan yang berbeza-beza. Mengikat dengan tali nilon menambahkan kesan buatan tangan pada lampu. Bentuk sejagatnya adalah untuk menentukan kesederhanaan pembuatan dan pengeluaran besar-besaran. Penjimatan dalam proses pengeluaran lampu adalah kelebihan utamanya.

Pavilion

ResoNet Sinan Mansions

Pavilion ResoNet Pavilion ditugaskan oleh Sinan Mansions di Shanghai untuk perayaan Tahun Baru Cina 2017. Ia terdiri daripada paviliun sementara ditambah lampu LED interaktif "resonet" yang terpasang di permukaan dalaman. Ini menggunakan teknik Low-Fi untuk memvisualisasikan frekuensi resonans yang terdapat di persekitaran semula jadi, melalui interaksi orang ramai dan elemen sekitarnya yang dikesan oleh jaring LED. Pavilion menerangi alam awam sebagai tindak balas terhadap rangsangan getaran. Selain pengunjung boleh datang untuk membuat permintaan Festival Musim Bunga, ia juga boleh dijadikan pentas persembahan.

Pejabat Perkhidmatan

Miyajima Insurance

Pejabat Perkhidmatan Konsep projek ini adalah "menghubungkan pejabat dengan bandar" dengan memanfaatkan persekitaran. Laman web ini terletak di tempat tinjauan bandar. Untuk mencapainya terowong berbentuk ruang diadopsi, yang melalui dari pintu masuk ke hujung ruang pejabat. Garis kayu siling dan celah hitam yang dipasang lampu dan lekapan penghawa dingin menekankan arah ke bandar.

Kerusi Berlengan

Lollipop

Kerusi Berlengan Kerusi berlengan Lollipop adalah gabungan bentuk yang tidak biasa dan warna yang bergaya. Siluet dan elemen warnanya harus terlihat dari jauh seperti permen, tetapi pada masa yang sama kerusi berlengan harus sesuai dengan bahagian dalam gaya yang berbeza. Bentuk chupa-chups membentuk dasar sandaran tangan dan bahagian belakang dan tempat duduk dibuat dalam bentuk permen klasik. Kerusi berlengan Lollipop dibuat untuk orang yang suka keputusan dan fesyen yang berani, tetapi tidak mahu melepaskan fungsi dan keselesaan.

Panel Akustik Berlapis

University of Melbourne - Arts West

Panel Akustik Berlapis Ringkasan kami adalah untuk membekalkan dan memasang pelbagai panel Akustik yang dibalut dengan kain dengan pelbagai ukuran, sudut dan bentuk. Prototaip awal melihat perubahan pada reka bentuk dan cara fizikal memasang dan menggantung panel ini dari dinding, siling dan bahagian bawah tangga. Pada ketika inilah kami menyedari bahawa sistem gantung proprietari semasa untuk panel siling tidak mencukupi untuk keperluan kami dan kami merancang sendiri.