Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Gereja

Mary Help of Christian Church

Gereja Memandangkan perluasan komuniti Katolik dan peningkatan jumlah pelancong di pulau Samui, Suratthani. Mary Help dari bahagian luar gereja Kristian dirancang dalam bentuk gabungan tangan berdoa, sayap Sudut dan Sinar Roh Kudus. Ruang dalaman, keselamatan seperti di rahim ibu. Dengan menggunakan ruang cahaya yang panjang dan sempit dan sayap konkrit penebat ringan yang besar yang mengalir melalui ruang cahaya dibina untuk membuat bayangan yang terus berubah seiring dengan waktu namun tetap mengekalkan keselesaan dalaman. Minimumkan hiasan simbolik dan penggunaan bahan semula jadi sebagai ketenangan hati ketika berdoa.

Rumah Kediaman

Abstract House

Rumah Kediaman Kediaman ini menggunakan estetika moden sambil mengekalkan halaman tengah, yang membangkitkan amalan tradisional Kuwait dalam pembinaan rumah. Di sini tempat tinggal dibenarkan untuk mengakui masa lalu dan masa kini, tanpa pertembungan. Keistimewaan air di tangga pintu utama menyapu ke luar, kaca dari lantai ke siling membantu menjaga ruang lebih terbuka, membolehkan pengguna pergi antara luar dan dalam, masa lalu dan sekarang, dengan mudah.

Sofa

Shell

Sofa Sofa Shell muncul sebagai gabungan garis besar kerang laut dan trend fesyen dalam meniru teknologi exoskeleton dan percetakan 3d. Tujuannya adalah untuk membuat sofa dengan kesan ilusi optik. Ia mestilah perabot yang ringan dan lapang yang dapat digunakan di rumah dan di luar rumah. Untuk mencapai kesan ringan digunakan jaring tali nilon. Oleh itu, kekerasan bangkai diimbangi dengan tenunan dan kelembutan garis siluet. Pangkalan yang tegar di bawah sudut sudut tempat duduk boleh digunakan sebagai meja sisi dan tempat duduk dan bantal atas lembut yang lembut.

Restoran

Chuans Kitchen II

Restoran Chuan's Kitchen II, yang menggunakan kedua-dua tembikar tanah Sichuan Yingjing dan bahan-bahan tanah yang dilombong dari pembinaan metro sebagai medium, adalah restoran eksperimental yang dibina berdasarkan eksperimen seni tradisional rakyat kontemporari. Menerobos batasan bahan dan meneroka bentuk moden seni tradisional rakyat, Infinity Mind mengeluarkan gasket yang dibuang setelah menembak proses tembikar tanah Yingjing hitam, dan menggunakannya sebagai elemen hiasan utama di Chuan's Kitchen II.

Kerusi Berlengan

Infinity

Kerusi Berlengan Penekanan utama reka bentuk kerusi berlengan Infinity dibuat tepat pada sandaran belakang. Ini adalah rujukan simbol infiniti - angka lapan terbalik. Seolah-olah berubah bentuk ketika memutar, mengatur dinamika garis dan menciptakan tanda tak terhingga di beberapa bidang. Bahagian belakang ditarik bersama oleh beberapa jalur elastik yang membentuk gelung luaran, yang juga kembali ke simbolisme kehidupan dan keseimbangan yang tidak terhingga. Penekanan tambahan diberikan pada gelongsor kaki yang unik yang dipasang dengan selamat dan menyokong bahagian-bahagian sisi kerusi seperti klem.

Cafe

Hunters Roots

Cafe Menjawab sebentar untuk estetika moden dan bersih, ruang dalaman yang diilhami oleh peti buah kayu yang digunakan dalam bentuk abstrak telah dibuat. Peti memenuhi ruang, mencipta bentuk arca yang hampir menyerupai gua, namun yang dihasilkan dari bentuk geometri sederhana dan lurus. Hasilnya adalah pengalaman spatial yang bersih dan terkawal. Reka bentuk pintar juga memaksimumkan ruang terhad dengan mengubah lekapan praktikal menjadi ciri hiasan. Lampu, almari dan rak menyumbang kepada konsep reka bentuk dan visual ukiran.