Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Ruang Niaga

Portugal Vineyards

Ruang Niaga Kedai konsep Portugal Vineyards adalah kedai fizikal pertama untuk syarikat pakar wain dalam talian. Terletak bersebelahan dengan ibu pejabat syarikat, menghadap jalan dan menempati 90m2, kedai ini terdiri dari pelan terbuka tanpa partisi. Bahagian dalamnya adalah ruang putih dan minimum yang membutakan dengan peredaran bulat - kanvas putih agar anggur Portugis bersinar dan dipamerkan. Rak-rak diukir dari dinding dengan merujuk kepada teras wain pada pengalaman runcit 360 darjah yang mengasyikkan tanpa kaunter.

Seni

Metamorphosis

Seni Laman web ini berada di kawasan Perindustrian Keihin di pinggir Tokyo. Pengepulan asap secara berterusan dari cerobong asap kilang industri berat dapat menggambarkan gambaran negatif seperti pencemaran dan materialisme. Walau bagaimanapun, gambar-gambar tersebut memfokuskan pada aspek yang berbeza dari kilang-kilang yang menggambarkan keindahan fungsinya. Pada siang hari, paip dan struktur membuat corak geometri dengan garis dan tekstur dan skala pada kemudahan lapuk menjadikan udara bermartabat. Pada waktu malam, kemudahannya berubah menjadi kubu kosmik misterius yang terdapat pada filem-filem sci-fi pada tahun 80-an.

Sosial Dan Riadah

Baoan - Guancheng Family Fit Bar

Sosial Dan Riadah Garisan mendatar dan menegak saling bersilang untuk membentuk grid. Setiap grid adalah platform komunikasi, yang juga merupakan sumber konsep reka bentuk bar wiski. Dari segi penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar, pereka menggunakan lampu penjimatan tenaga LED di seluruh bar. Untuk menjaga kualiti udara di bar, desainnya menggunakan tingkap dari utara ke selatan, yang dapat memastikan perjalanan udara semula jadi.

Ruang Pameran

City Heart

Ruang Pameran Dari seni bina bandar hingga indeks untuk memahami dan menimbang keseimbangan reka bentuk, ekspresi kota itu padat di ruang tiga sudut, melalui pembinaan dan pembangunan bandar untuk mempromosikan perusahaan, perspektif bandar dan masyarakat tentang perubahan bandar dan ciri bandar dan bandar iklim melipat sebagai pertukaran untuk menyatakan pemahaman pereka tentang bandar, melihat masa lalu bandar lebih banyak untuk melihat masa depannya.

Lampu Meja

Oplamp

Lampu Meja Oplamp terdiri daripada badan seramik dan asas kayu padat di mana sumber cahaya dipimpin diletakkan. Berkat bentuknya, yang diperoleh melalui gabungan tiga kerucut, badan Oplamp dapat diputar ke tiga posisi khas yang menghasilkan berbagai jenis cahaya: lampu meja tinggi dengan cahaya ambien, lampu meja rendah dengan cahaya ambien, atau dua lampu ambien. Setiap konfigurasi kon lampu membolehkan sekurang-kurangnya satu pancaran cahaya berinteraksi secara semula jadi dengan tetapan seni bina di sekitarnya. Oplamp direka dan dibuat sepenuhnya buatan tangan di Itali.

Lampu Meja Boleh Laras

Poise

Lampu Meja Boleh Laras Penampilan akrobatik Poise, lampu meja yang direka oleh Robert Dabi dari Unform. Kajian beralih antara statik dan dinamik dan postur besar atau kecil. Bergantung pada bahagian antara cincin yang diterangi dan lengan yang memegangnya, garis bersilang atau tangen ke bulatan berlaku. Apabila diletakkan di rak yang lebih tinggi, cincin boleh menggantung rak; atau dengan memiringkan cincin, ia dapat menyentuh dinding sekitarnya. Tujuan penyesuaian ini adalah untuk menjadikan pemiliknya terlibat secara kreatif dan bermain dengan sumber cahaya sebanding dengan objek lain di sekitarnya.

Reka bentuk temu ramah hari ini

Temu ramah dengan pereka terkenal di dunia.

Baca wawancara dan perbualan terkini mengenai reka bentuk, kreativiti dan inovasi antara wartawan reka bentuk dan pereka, artis dan arkitek terkenal di dunia. Lihat projek reka bentuk terkini dan reka bentuk pemenang anugerah oleh pereka, artis, arkitek dan inovator terkenal. Ketahui wawasan baru mengenai kreativiti, inovasi, seni, reka bentuk dan seni bina. Ketahui mengenai proses reka bentuk pereka hebat.