Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Lampu

Little Kong

Lampu Little Kong adalah rangkaian lampu sekitar yang mengandungi falsafah oriental. Estetika Oriental memberi perhatian besar kepada hubungan antara maya dan sebenar, penuh dan kosong. Menyembunyikan LED secara halus ke tiang logam bukan sahaja memastikan kekosongan dan kesucian kap lampu tetapi juga membezakan Kong dari lampu lain. Pereka mengetahui kraf yang dapat dilaksanakan setelah lebih dari 30 kali bereksperimen untuk mempersembahkan cahaya dan pelbagai tekstur dengan sempurna, yang memungkinkan pengalaman pencahayaan yang luar biasa. Pangkalan ini menyokong pengecasan tanpa wayar dan mempunyai port USB. Ia boleh dihidupkan atau dimatikan hanya dengan melambaikan tangan.

Makanan Ringan

Have Fun Duck Gift Box

Makanan Ringan Kotak hadiah "Have Fun Duck" adalah kotak hadiah khas untuk orang muda. Diilhamkan oleh mainan, permainan dan filem gaya piksel, reka bentuknya menggambarkan "kota makanan" untuk orang muda dengan ilustrasi yang menarik dan terperinci. Imej IP akan disatukan ke jalan-jalan di bandar dan orang muda suka sukan, muzik, hip-hop dan aktiviti hiburan lain. Alami permainan sukan yang menyeronokkan sambil menikmati makanan, nyatakan gaya hidup muda, menyeronokkan dan bahagia.

Bungkusan Makanan

Kuniichi

Bungkusan Makanan Makanan tradisional Jepun yang diawetkan Tsukudani tidak begitu terkenal di dunia. Hidangan rebus berasaskan kicap yang menggabungkan pelbagai makanan laut dan bahan-bahan tanah. Pakej baru ini merangkumi sembilan label yang direka untuk memodenkan corak tradisional Jepun dan menyatakan ciri-ciri ramuan. Logo jenama baru direka dengan harapan untuk meneruskan tradisi itu selama 100 tahun akan datang.

Madu

Ecological Journey Gift Box

Madu Reka bentuk kotak hadiah madu diilhamkan oleh "perjalanan ekologi" Shennongjia dengan tumbuh-tumbuhan liar yang banyak dan persekitaran ekologi semula jadi yang baik. Melindungi persekitaran ekologi tempatan adalah tema reka bentuk kreatif. Reka bentuknya mengadopsi seni potong kertas tradisional dan seni wayang kulit untuk menunjukkan ekologi semula jadi tempatan dan lima haiwan terlindung kelas pertama yang jarang dan terancam punah. Rumput kasar dan kertas kayu digunakan pada bahan pembungkusan, yang mewakili konsep perlindungan alam dan alam sekitar. Kotak luar boleh digunakan sebagai kotak penyimpanan yang indah untuk digunakan semula.

Bangku Dapur

Coupe

Bangku Dapur Najis ini direka untuk membantu seseorang mengekalkan postur duduk yang netral. Dengan memerhatikan tingkah laku harian orang, pasukan rekaan mendapati perlunya orang duduk di bangku untuk jangka masa yang lebih pendek seperti duduk di dapur untuk berehat sebentar, yang memberi inspirasi kepada pasukan untuk membuat bangku ini khusus untuk menampung tingkah laku tersebut. Bangku ini direka dengan bahagian dan struktur yang minimum, menjadikan bangku itu berpatutan dan menjimatkan kos untuk pembeli dan penjual dengan mengambil kira produktiviti pembuatan.

Infografik Dengan Animasi Gif

All In One Experience Consumption

Infografik Dengan Animasi Gif Projek All In One Experience Consumption adalah Big Data Infographic yang menunjukkan maklumat seperti tujuan, jenis, dan penggunaan pengunjung ke pusat membeli-belah yang kompleks. Isi utama terdiri daripada tiga Wawasan perwakilan yang berasal dari analisis Big Data, dan isi disusun dari atas ke bawah mengikut urutan kepentingan. Grafik dilakukan dengan menggunakan teknik isometrik dan dikelompokkan menggunakan warna yang mewakili setiap subjek.

Reka bentuk temu ramah hari ini

Temu ramah dengan pereka terkenal di dunia.

Baca wawancara dan perbualan terkini mengenai reka bentuk, kreativiti dan inovasi antara wartawan reka bentuk dan pereka, artis dan arkitek terkenal di dunia. Lihat projek reka bentuk terkini dan reka bentuk pemenang anugerah oleh pereka, artis, arkitek dan inovator terkenal. Ketahui wawasan baru mengenai kreativiti, inovasi, seni, reka bentuk dan seni bina. Ketahui mengenai proses reka bentuk pereka hebat.