Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Ruang Istirehat

BeantoBar

Ruang Istirehat Elemen penting dalam reka bentuk ini adalah untuk menarik minat bahan yang digunakan. Bahan utama yang digunakan adalah cedar merah barat, yang juga digunakan di kedai pertama mereka di Jepun. Sebagai cara menunjukkan bahan, Riki Watanabe menyusun corak mosaik dengan menyusun kepingan satu demi satu seperti parket, memanfaatkan intipati bahan dengan warna yang tidak rata. Walaupun menggunakan bahan yang sama, dengan memotongnya, Riki Watanabe berjaya mengubah variasi ekspresi bergantung pada sudut pandangan.

Cincin

Wishing Well

Cincin Setelah mengunjungi kebun mawar dalam mimpinya, Tippy menemui telaga harapan yang dikelilingi oleh bunga mawar. Di sana, dia melihat ke dalam sumur dan melihat pantulan bintang-bintang malam, dan membuat permintaan. Bintang-bintang malam diwakili oleh berlian, dan rubi melambangkan semangat, impian, dan harapannya yang paling dalam yang dia buat di sumur harapan. Reka bentuk ini menampilkan potongan mawar khas, cakar ruby heksagon yang disusun dalam emas pepejal 14K. Daun kecil diukir untuk menunjukkan tekstur daun semula jadi. Jalur cincin menyokong bahagian atas rata, dan melengkung ke dalam sedikit. Ukuran cincin mesti dikira secara matematik.

Restoran

Nanjing Fishing Port

Restoran Projek ini adalah restoran yang ditukar dengan tiga tingkat di Nanjing, seluas kira-kira 2.000 meter persegi. Selain katering dan perjumpaan, budaya teh dan budaya wain juga disediakan. Dekorasi mengikat rasa Cina baru yang terang dari siling hingga susun atur batu di lantai. Siling dihiasi dengan kurungan dan bumbung kuno Cina. Ia membentuk elemen utama reka bentuk di siling. Bahan seperti venir kayu, keluli tahan karat keemasan, dan lukisan yang menandakan nuansa Cina baru dicampur bersama untuk mewujudkan ruang rasa orang Cina yang baru.

Topi Keledar Basikal

Voronoi

Topi Keledar Basikal Helmet ini diilhamkan oleh struktur 3D Voronoi yang diedarkan secara meluas di Nature. Dengan gabungan teknik parametrik dan bionik, helmet basikal mempunyai sistem mekanikal luaran yang bertambah baik. Ia berbeza dengan struktur perlindungan serpihan tradisional dalam sistem mekanikal 3D bioniknya yang tidak ringkas. Apabila terkena kekuatan luaran, struktur ini menunjukkan kestabilan yang lebih baik. Pada keseimbangan ringan dan keselamatan, topi keledar bertujuan untuk menyediakan topi keledar basikal perlindungan diri yang lebih selesa, lebih bergaya, dan lebih selamat.

Makan Dan Bekerja

Eatime Space

Makan Dan Bekerja Semua manusia berhak dihubungkan dengan masa dan ingatan. Perkataan Makan seperti bunyi waktu dalam bahasa Cina. Ruang makan menawarkan tempat untuk mendorong orang makan, bekerja, dan ingat dengan tenang. Konsep masa berinteraksi dengan bengkel secara dekat, yang telah menyaksikan perubahan seiring berjalannya waktu. Berdasarkan gaya bengkel, reka bentuk merangkumi struktur industri dan persekitaran sebagai elemen asas untuk membina ruang. Waktu makan memberi penghormatan kepada bentuk reka bentuk yang paling murni dengan menggabungkan unsur-unsur yang sesuai untuk hiasan mentah dan siap.

Seni Fotografi

Forgotten Paris

Seni Fotografi Paris yang dilupakan adalah gambar hitam putih dari bawah tanah lama ibu kota Perancis. Reka bentuk ini adalah repertoar tempat yang hanya diketahui oleh sedikit orang kerana tidak sah dan sukar diakses. Matthieu Bouvier telah menjelajahi tempat-tempat berbahaya ini selama sepuluh tahun untuk mengetahui masa lalu yang dilupakan ini.

Pereka hari ini

Pereka, artis dan arkitek terbaik di dunia.

Reka bentuk yang baik memerlukan pengiktirafan hebat. Setiap hari, kami dengan senang hati menampilkan pereka hebat yang membuat reka bentuk asli dan inovatif, seni bina yang luar biasa, fesyen bergaya dan grafik kreatif. Hari ini, kami mempersembahkan salah satu pereka terhebat di dunia. Lihat portfolio reka bentuk yang memenangi anugerah hari ini dan dapatkan inspirasi reka bentuk harian anda.