Majalah reka bentuk
Majalah reka bentuk
Parkir Basikal Transformasional

Smartstreets-Cyclepark™

Parkir Basikal Transformasional Smartstreets-Cyclepark adalah kemudahan meletak basikal yang serba boleh untuk dua basikal yang sesuai dalam beberapa minit untuk membolehkan peningkatan kemudahan tempat letak basikal di kawasan bandar dengan pantas tanpa menambahkan kekacauan di jalanan. Peralatan ini membantu mengurangkan kecurian basikal dan boleh dipasang di jalan yang paling sempit sekalipun, melepaskan nilai baru dari infrastruktur yang ada. Diperbuat daripada keluli tahan karat peralatannya boleh dipadankan dengan warna RAL dan berjenama untuk Pihak Berkuasa Tempatan atau penaja. Ia juga dapat digunakan untuk membantu mengenal pasti laluan Kitaran. Ia dapat dikonfigurasi ulang agar sesuai dengan ukuran atau gaya lajur apa pun.

Tangga

U Step

Tangga Tangga U Step dibentuk dengan mengaitkan dua kepingan profil kotak berbentuk U yang mempunyai dimensi yang berbeza. Dengan cara ini, tangga menjadi mandiri dengan syarat dimensi tidak melebihi ambang. Penyediaan potongan-potongan ini terlebih dahulu memberikan kemudahan pemasangan. Pembungkusan dan pengangkutan kepingan lurus ini juga sangat mudah.

Tangga

UVine

Tangga Tangga spiral UVine dibentuk dengan mengaitkan profil kotak berbentuk U dan V secara bergantian. Dengan cara ini, tangga menjadi penyangga diri kerana tidak memerlukan tiang tengah atau sokongan perimeter. Melalui struktur modular dan serba bolehnya, reka bentuknya memberikan kemudahan dalam pembuatan, pembungkusan, pengangkutan dan pemasangan.

E-Basikal Kayu

wooden ebike

E-Basikal Kayu Syarikat Berlin Aceteam mencipta e-basikal kayu pertama, tugasnya adalah membuatnya dengan cara yang mesra alam. Pencarian rakan kerjasama yang kompeten berjaya dengan Fakulti Sains dan Teknologi Kayu Universiti Eberswalde untuk Pembangunan Lestari. Idea Matthias Broda menjadi kenyataan, menggabungkan teknologi CNC dan pengetahuan bahan kayu, E-Bike kayu dilahirkan.

Lampu Meja

Moon

Lampu Meja Lampu ini berperanan aktif untuk menemani orang di tempat kerja dari pagi hingga malam. Ia dirancang dengan mempertimbangkan persekitaran kerja orang. Wayar boleh disambungkan ke komputer riba atau power bank. Bentuk bulan terbuat dari tiga perempat bulatan sebagai ikon naik dari gambar medan yang terbuat dari bingkai tahan karat. Pola permukaan bulan mengingatkan panduan pendaratan dalam projek angkasa. Pengaturannya seperti patung di siang hari dan alat cahaya yang menenangkan ketegangan kerja pada waktu malam.

Cahaya

Louvre

Cahaya Lampu Louvre adalah lampu meja interaktif yang diilhamkan oleh cahaya matahari musim panas Yunani yang mudah melintas dari penutup tertutup melalui Louvres. Terdiri dari 20 cincin, 6 gabus dan 14 dari Plexiglas, yang mengubah susunan dengan cara yang menyenangkan sehingga dapat mengubah penyebaran, kelantangan dan estetika akhir cahaya mengikut pilihan dan keperluan pengguna. Cahaya melewati bahan dan menyebabkan penyebaran, jadi tidak ada bayang-bayang yang muncul sendiri di permukaan di sekitarnya. Cincin dengan ketinggian yang berbeza memberi peluang kombinasi yang tidak berkesudahan, penyesuaian yang selamat dan kawalan cahaya total.